Kursy szkoleniowe dla osób zainteresowanych podjęciem pracy w branży hotelarsko-gastronomicznej w Irlandii
 
2006-08-10


Jesteś zainteresowany karierą w branży hotelarsko-gastronomicznej ?

Chciałbyś mieszkać i pracować w Irlandii?

Mamy szansę dla CIEBIE

Oferujemy możliwość odbycia szkolenia i podjęcia pracy w branży hotelarsko-gastronomicznej w dwóch różnych lokalizacjach w Irlandii

Kursy:

Barman
Pracownik hotelu (pokojowy/pokojowa)
Kulinarny (kucharz)
Kelner/ kelnerka (posiłki/bar)

Czas trwania: 13 tygodni:
Waterford – od września – do grudnia 2006 + potem zatrudnienie
lub


Certyfikaty: kursy posiadają certyfikację FETAC Certification – uznawana na świecie
Dodatki: szkoleniowy i na zakwaterowanie wypłacane tygodniowo
Zapewniamy: Lunch, materiały szkoleniowe, ubrania i zakwaterowanie.
Zatrudnienie: Pomoc w znalezieniu zatrudnienia w branży hotelarsko-gastronomicznej

Wymagania:

Umiejętności językowe: - bardzo dobra znajomość języka angielskeigo w mowie i piśmie
Motywacja: - zainteresowanie pracą w branży hotelarsko-gastronomicznej w Irlandii

Proces selekcji:


Aplikacje: Jeśli jesteś zaintweresowany uczestnictwem dostarcz swoje CV i list motywacyjny w języku angielskim w wersji elektronicznej wraz ze zdjęciem paszportowym do:

doradców EURES z Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Szczecinie:
Kamila Węglicka ul. Mickiewicza 41 Szczecin; eures@wup.pl
Katarzyna Rewers ul. Słowiańska 15a Koszalin; eures_k@wup.pl

1. KURS: Kurs umiejętności kulinarnych Fáilte Ireland

Czas trwania- 13 /16 tygodni

Rozpoczęcie kursu: Wrzesień 2006

Lokalizacje- Waterford & Region Południowy Wschód


Środki, które zapewniamy kursantom:

Rzeczy osobiste: Uniformy kucharza
Obuwie ochronne
Podręczniki
Wszystkie potrzebne materiały
Lunch
Napoje

Dodatki pieniężne: €165 tygodniowo + na zakwaterowanie


Tytuł kursu: Kurs umiejętności kulinarnych Fáilte Ireland

Czas trwania- 13/ 16 tygodni

Wymagania wstępne: Kursanci muszą mieć minimum ukończone 18 lat w momencie rozpoczęcia kursu. Nie jest wymagane posiadanie doświadczenia ani żadnych kwalifikacji.

Dni/Czas: Poniedziałek-piątek w godz. 9-17

Tematyka: Przygotowanie zup, sosów, warzyw, deserów, ciast, główne zasady gotowania, kuchnia etniczna, bezpieczeństwo i higiena HACCP. kontakt z klientem, komunikacja i rozwój zawodowy.


Elementy kursu: Podczas kursu uczestnicy będą mieli praktyczne zajęcia w szkoleniowych kuchniach. Pozwoli im to uzyskać pewność siebie w wykonywaniu przyszłych obowiązków Kurs obejmuje także zajęcia teoretyczne, które pozwolą na głębsze zrozumienie roli profesjonalnego kucharza.

Cel kursu:
Rozwinięcie umiejętności osób zainteresowanych podjęciem pracy w branży hotelarskiej jako kucharz. Bez wglądu na wcześniejsze doświadczenie bądź jego brak kurs ma przygotować do roli profesjonalnego kucharza.

Kwalifikacje : FETAC National Certificate in Culinary Skills
Perspektywy zatrudnienia:
Kurs kwalifikuje do podjęcia zatrudnienia jako 1- roczny szef kuchni w hotelach, restauracjach, licencjonowanych lokalach w branży hotelarsko-gastronomicznej.


Dalsze możliwości kształcenia:
Po ukończeniu kursu można przystąpić do drugiego roku trzyletniego kursu National Certificate in Professional
w systemie zaocznym. Po minimum 2 latach doświadczenia w pracy można przystąpić do Advanced National Certificate or National Diploma in Culinary Arts courses.

2. KURS: Kurs umiejętności pracownika restauracji Fáilte Ireland

Czas trwania- 13 tygodni

Dni/Czas: Poniedziałek-piątek w godz. 9-17

Rozpoczęcie kursu: Wrzesień 2006

Lokalizacje- Waterford & Region Południowy Wschód



Środki, które zapewniamy kursantom:

Rzeczy osobiste: Uniformy
Obuwie ochronne
Podręczniki
Wszystkie potrzebne materiały
Lunch
Napoje

Dodatki pieniężne: €165 tygodniowo + na zakwaterowanie


KURS: Kurs umiejętności pracownika restauracji Fáilte Ireland

Czas trwania- 13 tygodni

Wymagania wstępne: Kursanci muszą mieć minimum ukończone 17 lat w momencie rozpoczęcia kursu. Kandydaci muszą być zarejestrowani w FAS. Nie jest wymagane posiadanie doświadczenia ani żadnych kwalifikacji.

Dni/Czas: Poniedziałek-piątek w godz. 9-17

Elementy kursu: serwis srebra, serwis naczyń, przyjmowanie i wydawanie gotówki, nakrywanie do śniadani, obiadu. techniki sprzedaży, kontakt z klientem, komunikacja i rozwój zawodowy

Elemanty praktyczne: Podczas kursu uczestnicy będą mieli praktyczne zajęcia w szkoleniowych restauracjach. Pozwoli im to uzyskać pewność siebie w wykonywaniu przyszłych obowiązków Kurs obejmuje także zajęcia teoretyczne, które pozwolą na głębsze zrozumienie roli profesjonalnego kelnera/ kelnerki.

Cel kursu:
Rozwinięcie umiejętności osób zainteresowanych podjęciem pracy w branży hotelarskiej jako kelner/ kelnerka. Bez wglądu na wcześniejsze doświadczenie bądź jego brak kurs ma przygotować do roli profesjonalnego kelnera/ kelnerki.


Kwalifikacje: FETAC National Certificate in Restaurant Skills

Perspektywy zatrudnienia:
Jako kelner/ kelnerka w hotelu, restauracji, w licencjonowanych lokalach.

Dalsze możliwości kształcenia:
Po uzyskaniu National Certificate in Restaurant skills, można przystąpić do kursu: National Certificate in Restaurant skills or Supervisory Development Professional.

3. KURS: Kurs umiejętności hotelarskich Fáilte Ireland

Czas trwania- 13 tygodni

Dni/Czas: Poniedziałek-piątek w godz. 9-17

Rozpoczęcie kursu: Wrzesień 2006

Lokalizacje- Waterford & Region Południowy Wschód


Środki, które zapewniamy kursantom:

Rzeczy osobiste: Uniformy
Obuwie ochronne
Podręczniki
Wszystkie potrzebne materiały
Lunch
Napoje

Dodatki pieniężne: €165 tygodniowo + na zakwaterowanie


Tytuł kursu: Kurs umiejętności hotelarskich Fáilte Ireland

Czas trwania- 13 tygodni

Wymagania wstępne: Kursanci muszą mieć minimum ukończone 17 lat w momencie rozpoczęcia kursu. Kandydaci muszą być zarejestrowani w FAS. Nie jest wymagane posiadanie doświadczenia ani żadnych kwalifikacji.

Dni/Czas: Poniedziałek-piątek w godz. 9-17

Tematyka: obsługa sypialni, obsługa łazienek, obsługa miejsc publicznych, obsługa hotelowa, wiedza na temat bielizny pościelowej, prania, szkolenie chemiczne, obsługa sprzętu czyszczącego, techniki sprzedaży, kontakt z klientem, komunikacja i rozwój zawodowy

Elemanty praktyczne: Podczas kursu uczestnicy będą mieli praktyczne zajęcia w szkoleniowych sypialniach. Pozwoli im to uzyskać pewność siebie w wykonywaniu przyszłych obowiązków Kurs obejmuje także zajęcia teoretyczne, które pozwolą na głębsze zrozumienie roli profesjonalnego pracownika hotelu.

Cel kursu:
Rozwinięcie umiejętności osób zainteresowanych podjęciem pracy w branży hotelarskiej jako pracownik hotelu. Bez wglądu na wcześniejsze doświadczenie bądź jego brak kurs ma przygotować do roli profesjonalnego pracownika hotelu.

Kwalifikacje: FETAC National Certificate in Accommodation Skills

Perspektywy zatrudnienia:
Kurs kwalifikuje do znalezienia zatrudnienia jako pracownik hotelu.